Csecsemők százainak megölésével vádolnak egy amerikai abortuszdoktort

Vágólapra másolva!
Egy felnőtt és több száz csecsemő haláláért felelős a philadelphiai ügyészség szerint egy helyi nőgyógyászati klinika vezetője. A férfi szakképzetlen személyzettel, elavult műszerekkel és gyógyszerekkel kezelte pacienseit az ügyészek által csak csecsemő-csontkamrának nevezett klinikáján, és a vád szerint egyszerűen megölte az előrehaladott terhességben lévő anyák nem kívánt csecsemőit.
Vágólapra másolva!

Több ezer illegális abortusz elvégzésével gyanúsítanak egy amerikai orvost Philadelphiában. Dr. Kermit Gosnellt és néhány munkatársát, többek között emberöléssel és más bűntettekkel vádolják, miután klinikáján egy paciens és számos életképes gyermek is elhunyt - jelentette a BBC.

Az ügyészség szerint a férfi "tudatosan és rendszeresen félrekezelte női pacienseit, amibe egyikük bele is halt", és "belevágott élő, lélegző csecsemők nyakába, elvágva gerincvelejüket". Klinikáját, a Women's Medical Society-t az ügyészek csak mocskos gyerek-csontkamrának nevezték, miután a házkutatás során 45 elhajtott és elhunyt magzatot találtak különböző hűtőkben zacskókba, tejes és gyümölcsleves dobozokba csomagolva. A klinikán szakképzetlen személyzetet foglalkoztatott, és rossz állapotú, elavult és működésképtelen műszereket használt, gyakran elavult gyógyszereket adott be.

Azzal is vádolják, hogy szabálytalanul végzett abortuszokat, magzatokat az államban előírt 24 hetes koruk után is elhajtott, sőt előrehaladott terhességek esetén egyszerűen gyógyszerekkel megindította a szülést, majd megölte a csecsemőt. Az ügyészek szerint az orvos több száz gyerek haláláért felelős.

Az ügyészek szerint a férfi több millió dolláros bevételre tett szert elsősorban szegény, kisebbségi csoportokhoz tartozó nők kezelésével. A kezelése alatt rossz gyógyszerek miatt elhunyt 41 éves nő is nepáli származású volt. Gyakran előfordult, hogy egy-egy terhesség-megszakítás során magzatok darabjait hagyta benn anyák testében, akik később súlyos fertőzéseket kaptak.