Feladta magát a 23 éve elrabolt amerikai lány "hamis anyukája"

Vágólapra másolva!
Az interneten keresztül adta fel magát az a csecsemőrabló asszony, aki 23 éve ellopott egy gyereket egy New York-i kórházból. A nő vélhetően azért vitte magával a gyereket 1987-ben, mert a sajátját elveszítette, a lány azonban két évtized után gyanút fogott, és megtalálta igazi szüleit. A hamis anyukát az FBI nagy erőkkel kezdte keresni, a körözésnek pedig az asszony vasárnap vetett véget, amikor jelentkezett a rendőrségen.
Vágólapra másolva!

Önként jelentkezett a rendőrségen az az amerikai asszony, aki a gyanú szerint 23 éve elrabolt egy csecsemőt egy New York-i kórházból, majd saját lányaként nevelte fel. A nő után már egy ideje hajtóvadászatot folytatott a rendőrség, mert valószínűleg ő az USA egyik leghosszabbra nyúló emberrablási ügyének elkövetője - írja a brit Telegraph. Ann Pettway, az amerikai sajtóban csak "hamis anyukának" nevezett asszony végül a Facebook közösségi oldalon adta fel magát.

Az asszony 1987-ben a gyanú szerint kórházi ápolónak öltözve jutott be a New York-i Harlem Kórházba, ahonnan magával vitte az akkor 19 napos Carlina White-ot. A kislány azért volt kórházban, mert nagyon magasra szökött a láza, és valódi anyja a szülés után alig több, mint két héttel visszavitte. A babát bent tartották a kórházban, anyját pedig hazaküldték, mire azonban a nő visszament a kórházba, a gyermeke eltűnt.

A "hamis anyuka" Bridgeportba, Connecticut államba vitte a babát, és ott Nejdra Nance néven, saját lányaként nevelte fel. A Telegraph szerint a gyereket azért rabolhatta el, mert ő is terhes volt 1987-ben, de elvetélt. Az elrabolt lány azonban huszonévesen elkezdett gyanakodni az őt nevelő asszonyra, és felvette a kapcsolatot az eltűnt gyerekeket nyilvántartó hatóságokkal. Mivel elrablása után valódi anyja évekig kereste őt, és többször szerepelt a sajtóban is, sikerült azonosítani (a lány megtalálásáról itt olvashat bővebben).

Forrás: AFP
Carlina White csecsemőkori fotója és fantomképe

Mikor az elrabolt lány a hatóságokhoz fordult, a "hamis anyuka" is eltűnt otthonából, a rendőrség pedig körözni kezdte. Néhány nappal később felbukkant egy zálogházban, ahol ékszerein próbált túladni, de itt nem sikerült elkapni, mert még a rendőrök kiérkezése előtt továbbállt. Miután a keresésére nagyobb erőket csoportosítottak át, vasárnap reggel a Facebookon keresztül felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, és önként feladta magát.

A nőt a Telegraph szerint Észak-Karolina államban más bűncselekmények miatt is körözték. Ott korábban sikkasztás kísérlete miatt ítélték el, de próbaidőre szabadon bocsátották, ezt azonban a nő megsértette, így börtönbe kellett volna vonulnia.