Leváltották a domogyedovói reptér több vezetőjét

Vágólapra másolva!
Dmitrij Medvegyev orosz elnök szerdán kirúgta a hétfői merénylet kapcsán a domogyedovói repülőtér három vezetőjét. Vlagyimir Putyin kormányfő szerint a merényletnek nincs köze Csecsenföldhöz.
Vágólapra másolva!

Az orosz elnök szerdán leváltotta a domogyedovói reptér egyik vezetőjét, annak két helyettesét, valamint a Központi Szövetségi Körzet belügyminisztériumi igazgatósága közlekedési részlegének vezetőjét a hétfői robbantásos merénylet kapcsán. Dmitrij Medvegyev ígérete szerint az egyelőre csak a legfelső vezetőket érintő számonkérés folytatódni fog.

Medvegyev már a hétfői televíziós beszédében a megtámadott reptér vezetőit tette felelőssé a 35 áldozatot követelő moszkvai robbantásért. Az elnök akkor elmondta, hogy a jól felszerelt reptéren nyilvánvalóan megsértették a biztonsági előírásokat, mert csak így juthatott be a merénylő több mint 7 kilogramm robbanóanyaggal.

Ugyancsak szerdán Vlagyimir Putyin orosz kormányfő kijelentette, hogy a hétfőn elkövetett öngyilkos merényletnek nincs köze Csecsenföldhöz. Az Orosz Tudományos Akadémia antropológiai intézetének munkatársai szerint a merénylet elkövetője bizonyosan nem kaukázusi, inkább európai vagy arab, a merénylet szervezői ettől még lehettek kaukázusiak. A robbanás után egyből szárnyra kaptak olyan híresztelések, amelyek szerint az Észak-Kaukázusból származó terroristák követték el a merényletet, itt található Csecsenföld is. A moszkvai reptéren elkövetett hétfői robbantásban 35 ember halt meg, köztük egy magyar állampolgársággal is rendelkező férfi.