Újabb kiskorút hoztak össze Berlusconival

Vágólapra másolva!
Egy újabb olasz prostituált neve került elő, aki még kiskorú volt, amikor részt vett Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök egyik hírhedt partiján. Iris Berardi még 2009-ben fordult meg az olasz politikus több rezidenciáján is, a frissen nyilvánosságra került ügyészségi iratok szerint.
Vágólapra másolva!

Újabb olasz prostituált neve merült fel, aki még kiskorú volt, amikor állítólag részt vett Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök hírhedt partijain - jelentette a BBC az olasz ANSA hírügynökségre hivatkozva.

Az olasz kormányfő szexbotrányának újabb részletei azokból az iratokból kerültek napvilágra, amelyeket szerdán nyújtottak be az ügyészek egy olasz parlamenti bizottságnak. Ebben - a korábbi iratokhoz hasonlóan - lehallgatott telefonbeszélgetések utalnak arra, hogy egy Iris Berardi nevű, 1991 decemberében született, a rendőrség által prostituáltként ismert nő részt vett Berlusconi szardíniai villájában 2009. november 21-én, majd Milánó közeli rezidenciáján az év decemberében tartott partiján.

Berlusconi ellen tavaly indult ügyészségi vizsgálat annak megállapítására, hogy valóban szexuális kapcsolatot létesített-e akkor egy 17 éves, Ruby Rubacuori művésznéven futó marokkói származású táncossal és fizetett-e neki a szexért. Az ügyészek azt állítják, hogy a 74 éves olasz kormányfő jelentős számú prostituálttal vette körbe magát. Olaszországban a prostitúció nem büntetendő, de ha kiskorúnak fizetnek a szexért, az már bűncselekménynek számít. A kormányfő körül tornyosuló problémák miatt sokan előre hozott választásokra számítanak.

Berlusconi tagadja a lehallgatott telefonbeszélgetésekre alapozott vádat, legutóbb ügyvédei által hónapok alatt összegyűjtött tanúvallomásokkal bizonygatta, hogy a gyanú szerinti obszcén partik valójában decens esti összejövetelek voltak. Az ügyben még nem gyanúsított, de az ügyészség ki akarja hallgatni (az úgynevezett bunga-bunga botrányról itt olvashat bővebben).