Nem fér el a cellájában egy holland óriás rab

Vágólapra másolva!
Nem tud rendesen aludni, és a WC-t sem tudja használni egy holland rab, aki 207 centi magas és 230 kiló. Ügyvédje a nem megfelelő börtönkörülmények miatt a hágai bírósághoz fordult.
Vágólapra másolva!

Házi őrizetbe szeretné helyeztetni az ügyvédje azt a holland óriás rabot, aki 207 centis magassága és 230 kilója miatt nem fér el a cellájában. A börtönhivatalnokok már megnagyobbították az ügyvédje által csak Angelo MacD-nek nevezett elítélt celláját, új matracot is kapott, de még így sem fér el kényelmesen. Angelo ügyvédje szerint a kényelmetlen fogvatartási körülmények sértik az Európai Emberi Jogi Egyezményt.

Angelónak egy 77 cm széles, 196 centi hosszú ágyon kell aludnia, de folyamatosan attól fél, hogy leesik a priccsről. Ahhoz, hogy zuhanyozni tudjon, be kell préselnie magát a zuhanykabinba, és le kell guggolnia. Arra is panaszkodott, hogy a lehető legkevesebbszer látogatja a vécét, mert annyira kicsi és alacsony az ülőke, hogy külön tortúra, mire ráül.

Az ügyvéd azt is mondta, hogy az ügyfele nem akarja megkerülni kétéves börtönbüntetését, de fájdalom nélkül szeretné túlélni azt. A jogász a BBC-nek elmondta, hogy Angelo nem túlsúlyos, egyszerűen csak ilyen nagy. Angelo szeptemberben kezdte meg börtönbüntetésének letöltését, és az ítélet szerint csak 2012 áprilisában szabadulhatna. A hágai bíróság döntése a jövő hónapban várható az ügyben.