Az óceánba fulladt egy magyar férfi Ecuadorban

Vágólapra másolva!
Egy 35 éves magyar férfi még pénteken tűnt el Ecuadorban, a Santa Marianita nevű halászfalu partjainál, vízen lebegő holttestére helyi lakosok találtak rá hétfőn.
Vágólapra másolva!

Az óceánba fulladt Ecuador partjainál egy 35 éves magyar férfi. M. Roland és barátnője pénteken este együtt fürdőzött, amikor a férfi eltűnt a Santa Marianita nevű halászfalu partjainál. M. Szilvia azt mondta, hogy a barátját egy erős hullám ragadta magával.

A férfit a helyi hatóságok keresni kezdték, habár a dagály és a sok cápa nehezítette a munkájukat. A férfi vízen lebegő holttestét hétfőn találták meg helyiek, akik részt vettek a kutatásban. Egy szemtanú még a tragédia előtt megpróbálta kimenteni a magyar férfit, de nem járt sikerrel. A halál pontos okát egyébként igazságügyi orvos szakértői boncolással állapítják meg.

Házi Judit Buenos Aires-i magyar konzul, aki Ecuadorban is illetékes, megerősítette a hírt a halálesetről, de további információval nem szolgált a személyes adatok védelme miatt.

A Mantától félórányi autóútra lévő, négy kilométer hosszan elnyúló Santa Marianita vadregényes partszakaszán az idén már hárman vesztek az óceánba.