Évtizedeken át molesztált fogyatékosokat egy svájci szociális munkás

Vágólapra másolva!
Egy svájci szociális munkás bevallotta, hogy három évtizeden át száztizennégy gyereket és fogyatékos felnőttet zaklatott különböző szociális otthonokban - közölték a berni nyomozók.
Vágólapra másolva!

Kilenc különböző szociális otthonban dolgozott az a svájci férfi, akiről kiderült, hogy több mint száz gyermeket és fogyatékos felnőttet molesztált. A berni rendőrség nyomozói bejelentették, hogy fotók és videók bizonyítják, hogy a férfi elkövette a szexuális zaklatás bűncselekményét. A berni rendőrség különleges nyomozócsoportjának vezetője szerint a nyomozás központi kérdése már csak az, hogyan maradhatott észrevétlen és felderítetlen ilyen hosszú ideig a zaklatás - írja a BBC.

A férfi ellen már nyomoztak szexuális zaklatás gyanújával 2003-ban, de akkor ellentétes bizonyítékok miatt lezárták a vizsgálatot. Az 54 éves férfit tavaly áprilisban tartóztatták le, miután az egyik szociális otthonban két fogyatékos szólt a gondozóinak, hogy szexuális kapcsolatuk volt egy férfival. A nyomozók beszámolója szerint a szociális dolgozó főként fizikailag és mentálisan sérült fiatal férfiakat zaklatott, de áldozatai között néha nők voltak. A nyomozás adatai szerint a személyzet gyerekeit is molesztálta, a legfiatalabb áldozata egyéves volt.