Több százan tüntettek Berlusconi villájánál

Vágólapra másolva!
Silvio Berlusconi lemondását követelve több százan gyűltek össze vasárnap az olasz kormányfő Milánó mellett található villájánál. A rendőrségnek sikerült távol tartani a háztól a demonstrálókat.
Vágólapra másolva!

Több százan tüntettek vasárnap Silvio Berlusconi Milánó mellett található villájánál. A demonstrálók a kormányfő lemondását követelték. Berlusconi állítólag a házban volt. A villa környékét a rendőrség lezárta. A rohamrendőröknek pedig sikerült megakadályozni, hogy a tüntetők néhány száz méternél közelebb kerüljenek a házhoz.

A demonstrációt a hírek szerint ugyanaz a Popolo viola nevű csoport szervezte, amely 2009 decemberében megtartotta a Berlusconi-mentes napot.

Berlusconi pénteken komédiának nevezte az ellene folytatott eljárást. Elmondása szerint a korrupciós és prostitúciós ügyekben indított vizsgálatok ellenére sem fog lemondani hivataláról.

Az olasz kormányfő ellen legutóbb szombaton Milánóban volt többezres tüntetés. A megmozduláson számos híresség, köztük a világhírű író, Umberto Eco is részt vett.