Csomagvita miatt egy szigeten hagyta utasait a Ryanair

Vágólapra másolva!
Kirakta a gépből százhúsz utasát a Ryanair egy spanyol szigeten. A belga fiatalokból és egyetemistákból álló csoport azért nem tarthatott a többi utassal a belgiumi Charleroiba, mert a csomagjaik miatt vitába keveredtek a személyzettel. A légitársaság a belga külügyminisztérium közbenjárása révén végül kisebb csoportokban hazaszállította a fiatalokat.
Vágólapra másolva!

Csomagok miatti vita után százhúsz utasát kirakta egyik gépéből a Ryanair légitársaság, és a spanyol Lanzarote szigeten hagyta őket. A belga fiatalokból és egyetemistákból álló csoportnak a helyi rendőrség felügyelete alatt kellett elhagyni a gépet.

A problémát az okozta, hogy a fiatalok egy része nem akart fizetni a csomagja túlsúlyáért, az egyik légiutas-kísérő pedig szóváltásba keveredett az egyik fiatallal, a kapitány ekkor döntött úgy, hogy kiüríti a gépet, amely végül háromórás késéssel és csupán hatvanhat utassal a fedélzetén indult útnak a belgiumi Charleroiba. A légitársaság bocsánatot kért a gépen maradt utasoktól a késésért, és a spanyol hatóságok vonatkozó rendelkezésére utalt. "A rendőrség biztonsági okokból megköveteli, hogy ilyen esetben az egész csoportnak megtiltsuk a repülést. Az utasok, a személyzet és a repülőgép biztonsága az elsődleges szempont számunkra" - közölték.

A szemtanúk szerint a kapitány döntése túlzás volt. "Nem volt pénzünk másik repülőjegyre, és nem volt senki, aki foglalkozott volna velünk" - mondta az egyik egyetemista. A Ryanair végül csak az után volt hajlandó kisebb csoportokban Belgiumba szállítani a fiatalokat, miután a belga külügyminisztérium is bekapcsolódott az ügybe.

A fapados légitársaság utasai egyre többször panaszkodnak egyébként a nem megfelelő bánásmód miatt. Tavaly novemberben például az utasok ülősztrájkkal tiltakoztak az ellen, hogy nem a célállomás repülőtérén kell kiszállniuk. Gépük a párizsi Beauvais repülőtérre tartott volna, ám az időjárás miatt a négyszáz kilométerrel távolabbi, belga Lüttichben landoltak.