Hajsza folyik Berlusconi állítólagos pucér képeiért

Vágólapra másolva!
Leleplező fotókat és videókat keresnek a milánói ügyészek a Silvio Berlusconi olasz kormányfő hírhedt partijaihoz kapcsolható nőktől lefoglalt telefonokon és számítógépeken. Bár a képek létezése még kérdéses, olasz lapok már hatalmas összegeket kínáltak értük, Berlusconi ügyvédjei pedig perekkel fenyegetőznek, ha nyilvánosságra kerülnek - írja a Telegraph.
Vágólapra másolva!

Egymillió euróval kezdődnek azok az ajánlatok, amelyeket olasz lapok dobtak fel, hogy megszerezzenek néhány, Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök szexbotrányához kapcsolható, állítólagos fotót. A képekről azt sejtik, hogy a politikus valamelyik hírhedt buliján készítették, és maga Berlusconi szerepel rajtuk pucéran, hölgykoszorúban, és a politikus ellen január óta folyó nyomozás során találták a milánói ügyészek - írja a brit Telegraph.

Bár a képek létezése még kérdéses, Berlusconi ügyvédjei már siettek kijelenteni, hogy ha valóban léteznének, biztos, hogy csakis hamisítványok lehetnek. Ennek ellenére azt követelik az ügyészségtől, hogy a személyiségi jogokat tiszteletben tartva semmiképp ne hozzák nyilvánosságra az esetleg birtokukba kerülő képeket, különben pert indítanak ellenük.

A nyomozók több számítógépet és mobiltelefont is lefoglaltak azoktól a fiatal nőktől, akik kapcsolatba hozhatók az olasz miniszterelnökkel és hírhedt bunga-bunga partijaival. Ezeken az eszközökön keresnek olyan fénykép- vagy videofelvételeket, amelyek esetleg Berlusconi rezidenciáján készülhettek.

Berlusconi ellen várhatóan hétfőn vagy kedden nyújtja be a milánói ügyészség a vádiratot. Ebben azzal vádolják, hogy kiskorú prostituálttal hált pénzért és hivatali visszaélést követett el, amikor ezt megpróbálta leplezni. A két bűntettért összesen 15 év börtönt is kiszabhat a bíróság, ha a vádlottat bűnösnek találják.