Börtönbe kerülhetnek a román boszorkányok, ha nem teljesednek be a jóslataik

Vágólapra másolva!
Ha minden illetékes szerv elfogad egy új tervezetet, akkor hamarosan büntetésre számíthatnak Romániában azok a boszorkányok és jósok, akiknek jóslatai nem valósulnak meg. Bírságot lehet majd rájuk kiszabni, illetve börtönbe is küldhetők. Romániában a boszorkányságot az állami szervek tavaly fogadták el hivatalos foglalkozásként.
Vágólapra másolva!

Egy új román törvénytervezet szerint megbírságolhatók, illetve akár börtönbe is küldhetők azok a boszorkányok, illetve jósok, akik téves jövendölést mondanak ügyfeleiknek. Ha nem teljesedik be egy jóslat, akkor nem a jós a hibás, hanem a kártya, azt kell elítélni. Előfordul, hogy egy kliens nem mond igazat születési dátumáról, egyéb személyes adatairól, ami félreviheti egy látnok jóslatát. Ezért nem lehet minket hibáztatni - nyilatkozta Bratara Buzea boszorkánykirálynő.

A tervezetet a román szenátus már elfogadta, de még a parlament munkaügyi bizottságának és az alsóháznak is meg kell szavaznia, hogy törvényerőre emelkedjen.

A rendelet megtiltaná, hogy a boszorkányok iskolák és templomok közelében gyakorolják ténykedésüket. Emellett kötelezi őket működési engedély beszerzésére, illetve arra, hogy számlát adjanak kuncsaftjaiknak.

Romániában tavaly fogadták el hivatalosan foglalkozásként a boszorkányságot az állami szervek. Ennek azonban az volt a következménye, hogy január óta nekik is adózniuk kell.