Már negyvenen haltak meg Kínában a holdújévhez kapcsolódó tüzijátékokban

Vágólapra másolva!
Az idei holdújév kezdetéhez kapcsolódó tűzijátékok és petárdázások miatt összesen tizenkétezer esetben riasztották a tűzoltókat Kínában. A tűzesetekben negyvenen meghaltak, harmincheten megsérültek, több ezer embert evakuáltak. Az anyagi kár eléri az 56 millió jüant.
Vágólapra másolva!

Már negyven halálos áldozata van az idei holdújév kezdetéhez kapcsolódó tűzijátékok és petárdázások okozta tüzeknek Kínában a helyi média információi szerint.

Az ország különböző részein az ünnep első hetében összesen tizenkétezer tűzeset történt, melyek során 1600 embert menekítettek ki és tízezreket evakuáltak. A tűzesetekben harmincheten sérültek meg. A minisztériumi közlemény szerint február 2. és 8. között 260 ezer rendőr és tűzoltó vonult ki a tüzekhez.

Az anyagi kár körülbelül 56 millió jüan (1,7 milliárd forint) és ebbe még nem számították bele az északkelet-kínai Senjang városban leégett ötcsillagos szálloda tűzkárának összegét. Az esetek következményeként 173 vállalat működését függesztették fel, mert nem tartották be a tűzvédelmi rendszabályokat.