Repülős Gizivel került be a külföldi hírekbe Magyarország

Vágólapra másolva!
Több külföldi lap is cikket közölt az általuk Flying Giziként emlegetett 85 éves magyar nő újabb lebukásáról. A Washington Post arról ír, hogy volt állami vezetőket vettek őrizetbe a moszkvai ingatlanügy miatt Magyarországon, Soros György pedig a tavaly adományozásra költött 332 millió dollárjával került be a hírekbe.
Vágólapra másolva!

Számos külföldi lap is beszámolt arról, hogy kedden Bicskén lebukott Repülős Gizi, az 50-es évek óta különböző lopásokból élő idős asszony. "Flying Gizi" bekerült a Washington Post, a Fox News, az Independent, az Associated Press, valamint a CBS News hírei közé is. De foglalkozott az esettel a lengyel, a német, a kínai és az ausztrál sajtó, és Oklahoma City helyi lapja is.

A rendőrök kedden fogták el Repülős Gizit, aki ellen besurranásos lopás miatt indítottak eljárást. A nő a bűnözői karrierjét még az 50-es években kezdte. Nevét onnan kapta, hogy annak idején előszeretettel használta a belföldi repülőjáratokat. Az utóbbi harminc évben nem kevesebb, mint 22 és fél év fegyházzal, illetve börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság és 345 ezer forint pénzbüntetést róttak ki rá további hat esetben. Utoljára a Mohácsi Városi Bíróság előtt állt múlt év júliusában, amikor lopás miatt 45 ezer forint pénzbírságot szabtak ki az akkor még 84 éves asszonyra.

Soros György és Moszkva

Az msnbc.com arról ír, hogy a magyar származású amerikai üzletember, Soros György vezeti a legnagylelkűbb adományozók listáját az Egyesült Államokban. A becslések szerint 2010-ben 332 millió dollárt költött jótékony célokra. A "Krónika" jótékonyság magazin listáján szerepel Soros testvére és sógornője is.

A Washington Post beszámolt arról, hogy kedden Magyarország három korábbi vezető tisztséget betöltő személye került őrizetbe, mert feltehetően részt vettek a moszkvai magyar kereskedelmi képviselet ár alatti értékesítésében.