Elfogatóparancsot adtak ki a volt pakisztáni elnök ellen

Vágólapra másolva!
Benazir Bhutto volt pakisztáni kormányfő meggyilkolása ügyében körözik Pervez Musarrafot. Az egykori pakisztáni államfő ellen egy terrorizmus ellenes bíróság adott ki elfogatóparancsot.
Vágólapra másolva!

Egy pakisztáni bíróság szombaton elfogatóparancsot adott ki Pervez Musarraf egykori államfő ellen Benazir Bhutto volt pakisztáni kormányfő meggyilkolása ügyében - közölte az ügyészség.

Benazir Bhuttót 2007. december 27-én egy öngyilkos merénylő ölte meg Ravalpindi városában, választási kampányának egyik nagygyűlése után, két hónappal azt követően, hogy ellenzéki vezetőként hazatért száműzetéséből. Bhutto kétszer volt Pakisztán kormányfője, először 1988 és 1990 között, majd 1993 és 1996 között.

Az előző pakisztáni kormány és a brit rendőrség által lefolytatott vizsgálat egy, az al-Kaidához kötődő szélsőségest vádolt meg a gyilkossággal. Bhutto környezete azonban nyíltan arra célzott, hogy Musarrafnak és szövetségeseinek közük volt a merénylethez. Tavaly decemberben őrizetbe vettek két pakisztáni rendőrt, akit azzal vádolnak, hogy elmosta a Bhutto-merénylet nyomait.

Egy 2010 áprilisi ENSZ-jelentés szerint a merényletet meg lehetett volna előzni, de az ügyészek szerint Musarraf akkori pakisztáni elnök nem tett semmit ennek érdekében. Pervez Musarraf, aki jelenleg önkéntes száműzetésben él Londonban, tagadja az ellene felhozott vádakat - írja a BBC.