Nők százezrei tüntettek Olaszország-szerte Berlusconi ellen

Vágólapra másolva!
Szexbotrányai miatt nők százezrei tüntettek vasárnap Rómában és több mint kétszáz olasz városban Silvio Berlusconi miniszterelnök ellen. Szerdán a milánói ügyészség Silvio Berlusconi vád alá helyezését kérvényezte a bíróságtól fiatalkorúakkal folytatott üzletszerű szexuális kapcsolatai és az úgynevezett Rubygate-ügy miatt.   
Vágólapra másolva!

"Én rá szavaztam legutóbb, de csalódtam. Remélem, változni fognak a dolgok"- mondta egy római tüntetésen a Reuters tudósítójának Pina, egy korábbi Berlusconi-szavazó. Egy másik nő, Roberta pedig azért bírálta a kormányfőt, mert a politikus megsértette a nőket és kedvezőtlen kép alakult ki miatta Olaszországról.

A megmozdulások a Reuters írása szerint azt jelzik, hogy az olasz nők egy jelentős része elfordult a sorozatosan szexbotrányokba keveredő kormányfőtől, aki pedig korábban biztos szavazóinak tekintette a konzervatív nőket.

Az elmúlt héten több Berlusconi-ellenes megmozdulás is volt Olaszországban. Giorgio Napolitano államfő azt mondta, hogy az országban nagy a politikai feszültség, s egy pénteki találkozójukon figyelmeztette Berlusconit arra, hogy esetleg választásokat lesz kénytelen kiírni.

Szerdán a milánói ügyészség Silvio Berlusconi vád alá helyezését kérvényezte a bíróságtól fiatalkorúakkal folytatott üzletszerű szexuális kapcsolatai és az úgynevezett Rubygate-ügy miatt. A milánói ügyészek szerint Berlusconi jelentős számú fiatalkorú nőnek fizetett szexuális szolgáltatásokért, beleértve a 17 esztendős, Ruby néven ismert lányt, aki egy éjszakai mulatóhely táncosnője, és többször részt vett a Berlusconi villájában rendezett estéken.

A kormányfőt el akarják számoltatni azért is, mert amikor a rendőrség őrizetbe vette a táncosnőt lopás vádjával, akkor Berlusconi közbelépett a szabadon bocsátása érdekében. Az olasz kormányfő visszautasítja a vádakat, és azt állítja, hogy soha nem fizetett szexért, és a politikailag motivált, baloldali magisztrátus áldozata, amely meg akarja fosztani hatalmától.