Tíz percig tartott a mínusz 20 fokban rendezett minszki melegfelvonulás

Vágólapra másolva!
Mindössze tíz percig tartott Fehéroroszország történetének első melegfelvonulása, amelyet tucatnyi résztvevővel tartottak hétfőn Minszkben. A tüntetést tavaly rendőrök akadályozták meg, most pedig a mínusz 20 fokos hideg miatt fogták rövidre a szervezők.
Vágólapra másolva!

Fehéroroszország történetében először tartottak melegfelvonulást hétfőn, Valentin-nap alkalmából. A minszki tüntetésen körülbelül egy tucat ember vett részt, és a mínusz 20 fokos hideg miatt a rendezvény mindössze 10 percig tartott.

A felvonulást a fehérorosz igazságügyi minisztérium épülete előtt rendezték, a felvonulók "Azt szeresd, akit akarsz", "A szerelem alapvető emberi jog", "A homofóbia fasizmus" feliratú transzparenseket tartottak a kezükben. Szjarhej Praved, a megmozdulás szervezője az AFP hírügynökségnek azt mondta, hogy a homofóbia súlyos probléma Fehéroroszországban, és az állam semmit nem tesz ellene.

"Azt, hogy megszervezhettük ezt az összejövetelt, kis győzelemként éljük meg" - tette hozzá a szervező. Állítása szerint 2010 májusában tucatnyi ember megpróbált "meleg büszkeség" napi felvonulást tartani, de a hatóságok nem engedélyezték, a résztvevőket pedig őrizetbe vették.


Forrás: AFP