Áprilisban bíróság elé kell állnia Berlusconinak a szexbotránya miatt

Vágólapra másolva!
Egy olasz vizsgálóbíró döntése alapján bíróság elé kell állnia a kiskorúval folytatott tiltott kéjelgéssel vádolt olasz kormányfőnek. Silvio Berlusconi tárgyalása várhatóan április 6-án kezdődik.
Vágólapra másolva!

Hatalommal való visszaélés és kiskorúakkal folytatott szexuális viszony miatt áll bíróság elé az olasz kormányfő. A tárgyalás várhatóan április 6-án kezdődik majd - jelentette be Cristina Di Censo vizsgálóbíró, miután a milánói ügyészek azonnali tárgyalást kértek az ügyben.

Az ügyészek szerint Berlusconi "jelentős" számú fiatalkorú nőnek fizetett szexuális szolgáltatásokért, beleértve a 17 esztendős, Ruby néven ismert marokkói lányt. A kormányfőt el akarják számoltatni amiatt is, hogy amikor a rendőrség őrizetbe vette a táncosnőt lopás vádjával, akkor ő közbelépett a szabadon bocsátása érdekében. Berlusconi tagadja, hogy kiskorúakkal létesített volna szexuális kapcsolatot, és visszautasította a hatalommal való visszaélés vádját is.

Az úgynevezett bunga-bunga-botrány középpontjában egy marokkói származású, a milánói éjszakai klubokban ismert hastáncos, Karima el-Mahroug, művésznevén Ruby Rubacuori (szívtipró rubin) áll. A gyanú szerint ő az, aki még nem volt 17 éves, amikor pénzért Berlusconi ágyába bújt, és többek között ezért is indult a vizsgálat Berlusconi ellen. A lány különböző nyilatkozataiban nem tagadta, hogy ismeri az olasz kormányfőt, hogy egyszer meglátogatta és hogy kapott tőle pénzt (hétezer eurót) és ékszereket, de azt tagadta, hogy intim kapcsolatba került volna vele.

A rendőrségi vizsgálat az után indult, hogy az olasz miniszterelnök tavaly tavasszal odatelefonált egy milánói rendőrőrsre, hogy engedjék el Rubyt, akit lopásért vettek őrizetbe. Az olasz miniszterelnök még nem reagált a bűnügyi eljárás hírére, korábban azonban bevallotta, hogy felhívta a rendőrséget Ruby érdekében, de szerinte ezzel nem tett semmi rosszat, mindössze segített valakin, akinek szüksége volt rá. Tagadta, hogy hivatali hatalmával visszaélve nyomást gyakorolt volna a milánói rendőrkapitányságra. (Erről itt olvashat bővebben.)

Berlusconi ellen egy hete azonnali eljárást kezdeményezett a milánói ügyészség, akkor nyújtották be a kérvényt a bíróságnak, amely alapján a vizsgálóbíró elrendelte a tárgyalást.