Ismét a médiatörvény módosítására szólít az EP szocialista vezére

Vágólapra másolva!
Martin Schulz, az Európai Parlament szocialista frakciójának vezetője továbbra is a magyar médiatörvény megváltoztatását követeli. Csütörtökön az EP-t is megszavaztatnák javaslatukról.
Vágólapra másolva!

Meg kell változtatni a magyar médiatörvényt, mert az nincs összhangban a demokratikus európai alapértékekkel - jelentette ki keddi strasbourgi sajtótájékoztatóján Martin Schulz, az Európai Parlament (EP) szocialista frakciójának német vezetője. A médiatörvényről szerdán folytatnak plenáris vitát az EP-ben. Schulz elmondta, hogy a második legnagyobb frakciót adó szocialisták a liberálisokkal, a zöldekkel és az Egységes Európai Baloldalnak nevezett radikálisabb irányultságú frakcióval együtt közös határozattervezetet kívánnak elfogadtatni az Európai Parlamenttel. A szavazás csütörtökön várható.

Schulz nem először nyilvánul meg a kérdésben, január 13-án Brüsszelben szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt a törvény visszavonására. Ahogy fogalmazott: a magyar médiatörvény "tehertétel" a magyar EU-elnökség számára. A szociáldemokrata politikus szerint ezzel a lépéssel Magyarország szabaddá teheti az utat az EU-elnökség sikere előtt. További részletekről itt olvashat.