Megleckéztette egy török polgármester a rágón csámcsogó Sarkozyt

Vágólapra másolva!
Felháborította a török főváros, Ankara polgármesterét, hogy a repülőtérre érkezve Nicolas Sarkozy csámcsogva rágózott az őt fogadó török tisztviselők előtt. Melih Gökcek polgármester azzal vágott vissza a sértésért, hogy ő is végig rágózott, amíg kikésérte a reptérre a látogatása végére érő francia elnököt.
Vágólapra másolva!

Melih Gökcek ankarai polgármester rágógumizva bocsátotta útjára a rövid törökországi látogatásáról távozó Nicolas Sarkozy francia elnököt - jelentette az Anatólia török hírügynökség szombaton.

A G20 elnökeként Sarkozy mindössze hat fagyos hangulatú órát töltött pénteken a török fővárosban, ráadásul magára haragította a fogadóbizottsággal érkező Gökceket, ugyanis egy hatalmas rágógumival szájában szállt ki a repülőgépből. "Sarkozy kiszálláskor egy hatalmas rágógumin csámcsogott. A lépcsőn leereszkedve egy pillanatra megállt, félbeszakította a rágózást, vizslató tekintettel körbenézett, majd ott folytatta, ahol abbahagyta" - mondta a török belpolitika üde színfoltjának és egyben megosztó személyiségének számító Gökcek. "Személy szerint engem nagyon megbotránkoztatott" - tette hozzá a városatya.

Ankara polgármestere elárulta, hogy Sarkozy korábban Abdullah Gül török államfő franciaországi látogatásán is tiszteletlenül viselkedett. Gökcek így nem hagyhatta válasz nélkül az újabb sértést: "Amikor kikísértem, én is végig rágóztam - az autóban, a repülő felé vezető úton, és amikor elbúcsúztam tőle, akkor is". "Valakinek válaszolnia kellett, és úgy gondolom, hogy diplomatikusan reagáltam. Létezik egy olyan dolog, amit kölcsönösségnek hívunk" - folytatta.

Sarkozy kitartóan ellenzi Törökország csatlakozását az Európai Unióhoz, és ennek Abdullah Güllel közös sajtótájékoztatóján is hangot adott - feldühítve ezzel a helyi közvéleményt. Gökcek szerint a közembereknek is tetszett a lecke, amit a francia elnöknek adott. A Twitter közösségi oldalon "100-ból 98-an" hálásak voltak a polgármester magatartásáért.