Egyre több ország menekíti ki polgárait Líbiából

Vágólapra másolva!
India is megkezdte a Líbiában rekedt állampolgárai kimenekítését - közölte a BBC. Repülővel és hajóval viszik ki őket Líbiából, összesen 18 ezer indiai él az észak-afrikai országban.
Vágólapra másolva!

Az indiai állami légitársaság két járatával már ötszázharminc állampolgár hagyhatta el az észak-afrikai országot szombat éjszaka óta. A BBC beszámolója szerint egy hajó a líbiai Bengáziba érkezett, hogy az egyiptomi Alexandriába vigye a zavargások elől menekülőket, onnan repülővel térhetnek haza.

A Líbiában élő 18 ezer indiai közül körülbelül háromezer dolgozik Bengáziban autós cégeknél és kórházaknál. India három hadihajót is a térségbe küldött, hogy segítse állampolgárainak az ország elhagyását.

Vasárnap este érkezett Ferihegyre Tripoliból a magyarokat szállító repülőgép. A gépen a 24 magyar mellett tíz másik ország állampolgárai is utaztak. Erről itt olvashat.

Ha szeretne többet tudni az arab forrongások által érintett országokról, klikkljen a térképre! Az egyes országokra kattintva megtudhatja, hogy mit érdemes tudni róluk dióhéjban, mi történt ott eddig és az miért fontos, mitől lehet érdekes a továbbiakban.

http://www.origo.hu/s/teszt/tibikem/middle_east.html