74 milliárd forintért akar jachtot venni Egyenlítői-Guinea diktátorának fia

Vágólapra másolva!
380 millió dollárért, azaz mintegy 74 milliárd forintnak megfelelő összegért akar luxusjachtot építtetni Egyenlítői-Guinea diktátorának harmincéves fia. Ez az összeg csaknem a háromszorosa annak, amit az ország egészségügyre és oktatásra költ évente - írja a Telegraph című lap online kiadása.
Vágólapra másolva!

Egy német céget bízott meg egy szuperjacht építésével Egyenlítői-Guinea diktátorának fia. A hajón mozi, étterem, bár és uszoda is lesz a tervek szerint, de az építése még nem kezdődött meg - közli a Telegraph című lap online kiadása a Global Witness nevű korrupciófigyelő szervezetre hivatkozva.

Az extravagáns életmódjáról ismert harmincéves fiatalember 380 millió dollárt, azaz 74 milliárd forintnak megfelelő összeget költene a jachtra, csaknem háromszorosát annak, amit egészégügyi és oktatási kiadásokra fordít az ország egy évben. Teodorin Obiangnak már van egy 35 millió dollárt, vagyis csaknem hétmilliárd forintot érő villája a californiai Malibuban, egy saját jet és egy luxusautókból álló flotta is a rendelkezésére áll, miközben mezőgazdasági miniszterként a havi fizetése nem éri el a havi 6800 dollárt, vagyis 1,3 millió forintot. A kormány sajtóirodája megerősítette azt a hírt, hogy az uralkodó fia tárgyalt a jacht tervezéséről, de végül nem rendelte meg - tették hozzá.