Egymillió eurót követel Natascha Kampusch Ausztriától

2011.03.01. 18:58

Egymillió eurós kártérítést követel az osztrák államtól Natascha Kampusch. Ügyvédje szerint a rendőrségnek már 1998-ban rendelkezésére álltak a lány elrablójához vezető nyomok.

Egymillió euró kártérítést követel az osztrák államtól Natascha Kampusch a rendőrség által elkövetett hibákra hivatkozva. Ügyvédje szerint a fiatal nő előbb kiszabadult volna az emberrabló fogságából, ha a rendőrség alaposabban végezte volna a munkáját. Natascha Kampuscht 1998-ban, tízéves korában elrabolta és nyolc éven át fogva tartotta egy bécsi férfi, Wolfgang Priklopil.

Kampusch minden Priklopil fogságában töltött napért 323 euró kártérítést követel, összesen mintegy egymillió eurót - erősítette meg az ügyvéd az osztrák rádiónak a Heute című bulvárlap értesülését. Kampusch tavaly szeptemberben jelentette meg visszaemlékezéseit, a kötetben válogatott kínzásokról, szolgasorról és egy bomlott elméjű emberrablóról írt.

Az igazságügyi minisztérium március 23-ig elkészíti állásfoglalását a kártérítési igényről. Ha a minisztérium úgy dönt, hogy nem fizet, Kampuschnak jogában áll beperelni az államot. A rendőrségnek már 1998-ban rendelkezésére álltak olyan nyomok, amelyek Priklopilhoz vezettek, de a lány fogsága csak úgy ért véget, hogy 2006-ban megszökött kínzójától. Priklopil néhány órával később öngyilkos lett. A Kampusch-ügyről részletesen az [origo] aloldalán olvashat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK