Gyakorlatozás közben lezuhant egy francia vadászgép

Vágólapra másolva!
Gyakorlatozás közben lezuhant egy francia vadászgép. Nincs jele annak, hogy a pilóták katapultáltak volna, mielőtt a gép egy mocsaras vidéken a földbe csapódott.
Vágólapra másolva!

Lezuhant a francia légierő egyik Mirage 2000 típusú vadászgépe szerdára virradóra Közép-Franciaországban: a hatóságok az eltűnt pilótákat keresik. A Mirage eddig ismeretlen okokból csapódott földbe egy mocsaras vidéken.

A vadászgép ütötte 25 méter átmérőjű kráter azonnal feltöltődött vízzel, s ez nehezítette a kutatást. A folyadék kiszivattyúzása egészen estig elhúzódott, ráadásul a vadászgép egy része a baleset során hamuvá égett. A kráter környékén emberi maradványokra bukkantak - mondta el Olivier Quérard államügyész. Összehasonlító DNS-vizsgálat során derítik ki, hogy az eltűnt pilótákról van-e szó. A hatóságokhoz nem érkezett be az automatikus vészjelzés, amelynek a katapultáláskor azonnal működésbe kell lépnie.

A tapasztaltnak számító személyzet éjszakai körülmények között gyakorolta a mélyrepülést, amikor a gép lezuhant. A vadászgép egy északkelet-franciaországi támaszpontról indult útnak.