A bíró adott kölcsön nyakkendőt egy megvádolt amerikai maffiafőnöknek

Vágólapra másolva!
Mivel nem szerepelt a beszerzési listán, börtönőrei nem engedték meg egy amerikai maffiavezérnek, hogy megkapja nyakkendőjét a tárgyalására, ezért az ügyben eljáró bíró adott kölcsön neki egyet. Mikor visszakérte, a vádlott azt mondta, inkább megtartaná a tárgyalás végéig, mert az szerencsét hoz.
Vágólapra másolva!

Az AFP szerint akár halálbüntetést is kaphat egy szervezett bűnözéssel vádolt férfi az Egyesült Államokban, az ügyében eljáró bíró mégis kedves volt vele: kölcsön adta nyakkendőjét a külsejére igényes maffiózónak.

A brookyni szövetségi bíróság szerdán kezdte tárgyalni Vincent Basciano ügyét, akit "Ragyogó Vinny" néven maffiavezérnek tartanak, s gyilkossággal vádoltak meg. A tárgyalás egy hónapot is igénybe vehet.

Miután a börtönőrök nem engedték meg, hogy családja bevigye neki a nyakkendőjét, a bíró a saját vörös, fehér csíkos darabját adta kölcsön a maffiózónak. Szerdán a bíró rákérdezett, hogy visszakaphatná-e nyakkendőjét, de Basciano azt mondta: "ez egy szerencsét hozó darab, úgyhogy viselném a tárgyalás végéig".

A bíró korábban azt is engedélyezte, hogy Basciano beszerezze a tárgyalásra elegáns ruhatárát, de a leadott listán nem szerepelt külön a nyakkendő, bár az AFP szerint a lista nem volt zárt, vagyis nyakkendőt is lehetett volna hozni akár, de a börtönőrök tartották magukat a felsorolt ruhadarabokhoz.