Két síita tüntetőt lőttek le Jemenben a kormányerők

Vágólapra másolva!
Jemeni síita tüntetők elmondása szerint a kormány erői rájuk lőttek két ember halálát okozva. Bagdadban egyelőre nem volt nagyobb összecsapás, de több százan már összegyűltek annak ellenére, hogy nem lehet járművel megközelíteni a főteret.
Vágólapra másolva!

Észak-jemeni tüntetők állítása szerint a kormány erői éles lőszerrel nyitottak tüzet rájuk, ami miatt két ember meghalt - írta a BBC.

Az Arab-félsziget déli részén fekvő állam, amely az egyik legszegényebb arab ország, hetek óta él át tüntetéseket, amelyek az 1978 óta kormányzó Ali Abdullah Szaleh elnök lemondását követelik. Az elnök és környezete a szunnita iszlámot követik, Jemenben azonban a síiták vannak többségben.

Közben Irak fővárosában, Bagdadban a tüntetők gyalog igyekeznek a tüntetés fő színhelyére, a Tahrír térre (Felszabadulás tér - az azonos elnevezésű tér volt az egyiptomi Kairóban is a tüntetések középpontja), mivel a kormányzat betiltotta a járműforgalmat. Az AFP néhány száz tüntetőről írt, egyelőre összecsapások nélkül.

Ha szeretne többet tudni a forrongásokban érintett arab országokról, klikkljen a térképre! Az egyes országokra kattintva megtudhatja, hogy mit érdemes tudni róluk dióhéjban, mi történt ott eddig, és az miért fontos, mitől lehet érdekes a továbbiakban.

http://www.origo.hu/s/teszt/tibikem/middle_east.html