Gábor Zsazsa elutasította az újabb amputációt, és hazament a kórházból

Vágólapra másolva!
Hazatért a kórházból Gábor Zsazsa, aki úgy döntött, nem járul hozzá, hogy a másik lábát is amputálják - közölte a sztár szóvivője. A Los Angeles-i Ronald Reagan kórház orvosai szerint az egykori színésznőnek ötven százalék esélye van arra, hogy a műtét nélkül túlélje ezt az évet.
Vágólapra másolva!

Bal lábának rossz vérkeringése miatt szerdán vitték kórházba Gábor Zsazsát, azonban már pénteken el is hagyta az intézményt, mert nem egyezett bele az orvosai által tanácsolt újabb operációba - írja a cnn.com. A Los Angeles-i Ronald Reagan kórház orvosai szerint amputálni kellene Gábor Zsazsa bal lábát is egy fertőzés miatt, de a 94 éves díva nem egyezett bele az operációba. Az orvosok szerint Gábor Zsazsának, akit február 1. óta másodszor vittek kórházba, ötven százalék esélye van a túlélésre a műtét nélkül.

Gábor Zsazsa 2002-ben részlegesen megbénult egy autóbalesetben, azóta kerekes székbe kényszerült, öt évvel ezelőtt pedig agyvérzésen esett át. A magyar származású színésznőt először júliusban szállították kórházba, miután kiesett az ágyából, és több csontja eltört. Később novemberben újra bekerült a Ronald Reagan klinikára, mert bedagadt a lába, az orvosok, akik előbb vérömlenyre gyanakodtak, fertőzést állapítottak meg nála. Ezután kellett amputálni a jobb lábát.

Gábor Zsazsa kilencedik férjével, Frederic Von Anhalt herceggel egy Los Angeles-i luxusvillában él. A ház, amelynek 26 szobája és egy medencéje van, korábban Elvis Presley és Howard Hughes birtokában is volt. A volt színésznő luxusotthonát 28 millió dollárért árulja a férje.

Az 1936-ban Magyarország Szépének megválasztott Gábor Zsazsa, eredeti nevén Gábor Sári 1951-ben tűnt fel Hollywoodban, több sikeres filmben is játszott, de leginkább számtalan házasságáról vált híressé. Férjei között volt többek között George Sanders Oscar-díjas színész, Joshua Cosden olajbáró, Jack Ryan, a Barbie baba kitalálója és Conrad Hilton szállodamágnás.

A Gábor Zsazsáról szóló összes cikkünket itt olvashatja.