Rejtélyes haltetemek milliói lepték el egy kaliforniai város partjait

Vágólapra másolva!
Hatalmas elpusztult szardellaraj borított be egy Los Angeleshez közeli kikötőt, ahol döglött halak milliói lepték el a tengert. A hatóságok egyelőre csak találgatnak, hogy mitől pusztult el a rengeteg hal.
Vágólapra másolva!

Milliónyi elpusztult szardella sodródott ki a Csendes-óceánról Kalifornia partjaihoz - jelentette a Los Angeles Times. A hatalmas elpusztult halraj Los Angelestől délre, Redondo Beachnél - ért partot, és teljesen ellepte a kikötőt.

A helyi hatóságoknak komoly fejtörést okoz, hogy megállapítsák, mi okozta a tömeges halpusztulást, mivel első látásra semmilyen mérgező anyagot nem találtak a vízben. "Nincs látható nyoma mérgeknek, nincs olajfolt sem, és nem szivárog vegyi anyag a vízbe" - mondta a Los Angeles Timesnak Bill Workman, egy helyi tisztviselő.

A Telegraph szerint a szakértők arra tippelnek, hogy oxigénhiány okozhatta a halak vesztét, mert a vízben nagyon elszaporodtak az algák. "Úgy néznek ki, mint amikor elfelejtjük kicserélni az aranyhal vizét: [a halak] nyitott szájjal, hassal felfelé lebegnek" - mondta Workman.

A Redondo Beach-i lakosok szerint az éjszakai orkánszerű szélnek is köze lehet a halak pusztulásához. Többen arra gyanakodnak, hogy a szélvihar kisodorta a hatalmas halrajt a város kikötőjébe, és ott annyira összetorlódtak, hogy végül megfulladtak. A Dél-Kaliforniai Egyetem szakértői jelenleg minden lehetőséget megpróbálnak ellenőrizni.

Forrás:REUTERS/Lucy Nicholson
Milliónyi hal pusztult el