Szükségállapotot hirdettek ki Jemenben

Vágólapra másolva!
Legalább harmincegy halottja van a pénteki szánaai tüntetésnek, szemtanúk szerint a tetőkről mesterlövészek lőttek a tüntetők közé. A jemeni kormányfő elrendelte a szükségállapotot.
Vágólapra másolva!

Szükségállapotot hirdetett ki Jemenben Ali Abdullah Szaleh kormányfő miután pénteken a szemtanúk beszámolója szerint mesterlövészek lőttek a háztetőről a tüntető tömegre Szánaában - írja a Washington Post. Legalább harmincegyen meghaltak, egyelőre nem tudni, hogy a szükségállapot meddig tart.

Az MTI információi szerint a kormányfő a szükségállapot kihirdetésekor azt állította, hogy rendőrök nem voltak a téren, ahol szerinte "állampolgárok csaptak össze tüntetőkkel". Az ellenzék közölte, hogy a pénteki vérengzés után "nincs többé semmi lehetőség a kölcsönös megértésre a kormánnyal". A pénteki szánaai tüntetés volt a legnagyobb ellenzéki megmozdulás az elmúlt hónapban Ali Abdullah Szaleh rezsimje ellen.

Ha szeretne többet tudni az arab forrongások által érintett országokról, klikkeljen a térképre! Az egyes országokra kattintva megtudhatja, hogy mit érdemes tudni róluk dióhéjban, mi történt ott eddig és az miért fontos, mitől lehet érdekes a továbbiakban.

http://www.origo.hu/s/teszt/tibikem/middle_east.html