Nők, politikusok, lázadók - arcok a líbiai konfliktusból

Vágólapra másolva!
Miközben a férfiak kalasnyikovokkal és légvédelmi ágyúkkal vívják a harcukat a líbiai sivatagban, az ország asszonyai és lányai is igyekeznek kivenni a részüket a forradalomból. A lázadó Bengáziban nemzeti színre festett arcú nők tüntetnek az elnyomás ellen, a kormány ellenőrzése alatt álló Tripoliban pedig zöld kendős asszonyok jelzik, hogy Moammer Kadhafi líbiai vezetőnek is akadnak még támogatói. Nők a líbiai háborúban.
Vágólapra másolva!

Forrás: AFP/Antoine Lambroschini
További képekért kattintson a fotóra!

A világ politikusai korántsem egységesek a Líbiai katonai beavatkozás kérdésében. Anglia és Franciaország kezdeményezte az akciót, Németország kimarad belőle, Olaszország csendben támogatja. Amerika irányította a katonai akciót az elején, de átadja a NATO-nak, Oroszországban Putyin és Medvegyev Líbia kérdésében különbözött össze először. Képgaléria a férfiakról és nőkről, akik meghatározhatják az észak-afrikai ország sorsát.

Forrás: AFP/Lionel Bonaventura
További képekért kattintson a fotóra!

A külföldi lapok gyakran csak rongyos hadseregnek nevezik a szedett-vedett líbiai lázadók csapatait, amelyek fegyvert ragadva, mindenféle katonai múlt nélkül indulnak harcba a Moammer Kadhafi líbiai vezető zsoldosai ellen. Van, aki mesebeli haramia módjára, más romantikus Che Guevaraként öltözik különös ruhákba, hogy harcosnak látszódjon, de egyeseket csak egy aknavető vagy egy egyszerű revolver tesz katonává a líbiai háborúban. Képgaléria a férfiakról, akik a szabadságért vívják harcukat a sivatagban.

Forrás: AFP/Aris Messinis
További képekért kattintson a fotóra!