Síelő fiút rángatott barlangjába egy medve Svédországban

Vágólapra másolva!
Barlangjába vonszolt és megsebesített egy tizenkét éves kisfiút egy barnamedve egy svédországi síparadicsomban.
Vágólapra másolva!

Megsebesített egy tizenévest egy nőstény barnamedve Svédország északi részén. A helyi angol nyelvű lap, a Local beszámolója szerint a tizenkét éves Olle Frisk négy barátjával síelt, amikor felébresztették a medvét. A mérges állat berángatta a fiút a barlangjába, majd megtámadta: megharapta a fiú mindkét lábát, és megkarmolta a hátát is.

Olle úgy tudott elmenekülni, hogy barátai elijesztették a felbőszült állatot. A fiút kórházba szállították, de az orvosok szerint teljesen fel fog épülni. "Azt hittem, hogy meg fogok halni. Elfogadtam a halált, jöjjön" - mondta az eset után Olle Frisk. Elmondása szerint már abba is hagyta a medvével való küzdelmet, amikor barátainak sikerült elijeszteni a megzavart állatot - számol be az esetről a brit Telegraph.

A medvét a támadás óta nem látták, három kölykét az éhenhalás fenyegeti. A skandináv barnamedvéket kutató csoport vezetője, Ole-Gunnal Stöen szerint nagyon ritka, hogy barnamedve emberre támadjon, leginkább csak akkor fordul elő, amikor vadásszák őket.

A támadás Funasdalenben történt, mely a harmadik legnagyobb síterep Svédországban. Az üdülőhely híres a vadon élő állatairól, így a farkasokról, a hiúzokról és barnamedvékről.