Elhagyta az olajkatasztrófa után kártérítést kérők adatait a BP

Vágólapra másolva!
A British Petrol 13 ezer louisianai lakost értesített arról, hogy elhagyta azt a laptopját, amelyen a Mexikói-öbölben történt katasztrófa károsultjainak személyes adatait tartották.
Vágólapra másolva!

A BP egyik munkavállalója március 1-jén üzleti útja során elvesztett egy laptopot, melyen több ezer olyan ember személyes adatait tárolták, akik kártérítési igénnyel léptek fel a Mexikói-öbölben történt olajkatasztrófa után - írja a Guardian.

A társaság közölte, hogy levélben értesítette az érintett mintegy 13 ezer embert, és figyelmeztette őket az így keletkezett biztonsági problémákra. A laptop jelszóval védett volt, de az azon tárolt információk nem voltak titkosítva.

Olyan adatok szerepelnek bennük, mint az igénylők neve, társadalombiztosítási száma, telefonszáma és címe. A BP szóvivője, Curtis Thomas szerint a vállalat nem tud arról, hogy bárkinek a személyes adataival visszaéltek volna.

"Elkötelezettek vagyunk azok iránt, akiket a Mexikói-öbölben 2010-ben kigyulladt, majd elsüllyedt olajfúrótorony katasztrófája érintett, és mélységesen sajnáljuk, hogy ez megtörtént" - mondta a szóvivő.