Autóba rejtett bomba ölt meg egy rendőrt Észak-Írországban

Vágólapra másolva!
Egy alig néhány hete levizsgázott rendőrt öltek meg terroristák Észak-Írországban. Az autóba rejtett bombával elkövetett támadást Írországban és Nagy-Britanniában is elítélték.
Vágólapra másolva!

Autóba rejtett bomba végzett egy észak-írországi rendőrrel. A Guardian szerint Constable Ronan Kerr 25 éves rendőr ellen az Írország egységéért küzdő köztársasági terroristák hajtották végre a támadást, amelyet Írország-szerte elítélt minden politikai oldal. A terroristák kilétéről azonban egyelőre nem tudni.

A Nagy-Britanniához tartozó Észak-Írország Omagh nevű településén történt a terroristaakció, ahol 13 éve 29 embert öltek meg köztársaságiak. David Cameron brit miniszterelnök "gonosz és gyáva" bűnnek nevezte a támadást, amely szerinte nem lesz képes visszarántani Észak-Írországot a "sötét és véres" múltjába.

A brit lap szerint Kerr szombat délután hunyt el, amikor egy robbanószerkezet működésbe lépett az autója alatt, amikor munkába akart indulni. A 25 éves rendőr csupán három hete fejezte be a tanulmányait a rendőrképzőn.