Ukrán ápolónője szerint papának hívja Kadhafit a személyzet

Vágólapra másolva!
Nem volt szex, és a személyzet minden tagja kapott évenként egy aranyórát - mondta a Komszomolszkaja Pravda orosz napilapnak Moamer Kadhafi ukrán származású ápolónője, akiről az a hír járta, hogy a líbiai vezető szeretője volt. Az ápolónő szerint Kadhafi vérnyomását bárki megirigyelhetné.
Vágólapra másolva!

Papának hívták Kadhafit a személyzet tagjai - nyilatkozta az orosz napilapnak Okszána Balinszkaja, aki a WikiLeaksen közzétett diplomáciai iratok szerint jóval több volt egyszerű ápolónőnél. Az állítólagos szeretőt Galina Kolotnyiszka néven emlegették a sajtóban, és a most 39 éves nő több nyilvános eseményen is feltűnt a diktátor oldalán.

A korábban egy ukrán sarkkutató küldetésen is résztvevő ápolónő azt mondta, pontosan ugyanazt kellett csinálnia, mint a többi négy, Kadhafi köré rendelt ápolónőnek, csak náluk nagyobb tapasztalattal rendelkezett. Az arabul is beszélő Kolotnyiszka nyolc évet dolgozott Moamer Kadhafinak, és elmondása szerint a kettejük viszonyáról szóló híradások nem igazak.

A nő megmutatta a Kadhafitól kapott egyik karóráját is, amelyet a líbiai vezetőnek a portréja díszít. Azt mondta, a személyzet összes tagja kapott egy-egy olasz gyártmányú aranyórát Kadhafi hatalomra kerülésének minden évfordulóján. "Azoknak, akik hosszabb ideig dolgoztak neki, egész gyűjteményük van ilyenekből" - mondta Balinszkaja, aki szerint Kadhafi amúgy is bőkezű főnök volt, New York-i látogatásukkor például zsebpénzt kaptak személyesen tőle, hogy kedvükre vásárolhassanak.

Az ápolónő azt nyilatkozta, saját elhatározásából ment az észak-afrikai országba dolgozni, de nem tudta előre, hogy Kadhafi mellé lesz rendelve. Az öt nővérnek amúgy csak Kadhafival és a diktátor családjával kellett foglalkozniuk. Az ápolónő szerint a líbiai vezető vigyáz az egészségére, minden évben alaposan kivizsgáltatja magát, a vérnyomását pedig bárki megirigyelhetné.

Az ukrán nőt februárban menekítették ki Líbiából, hazájában a fokozott médiaérdeklődés elől mostanáig bujkált, eddig senkinek nem adott interjút.