150 kilós politikus tiltaná be a Happy Meal menüket New Yorkban

Vágólapra másolva!
Túlsúlyos demokrata politikus tiltaná be a McDonald's gyorsétteremlánc Happy Meal menüjét, mert szerinte az arra bátorítja a gyerekeket, hogy túl sok zsírt egyenek. A politkus törvényjavaslata nem kifejezetten a Happy Meal ellen irányul, azt szeretné, hogy a jövőben ne adhassanak játékot olyan ételek mellé, amik 500-nál több kalóriát tartalmaznak.
Vágólapra másolva!

Leroy Comrie, New York-i politikus szerdán nyújtotta be törvényjavaslatát, amivel el szeretné érni, hogy a város éttermei a jövőben ne adjanak játékot olyan ételek mellé, amik több mint 500 kalóriát és 600 miligramm nátriumot tartalmaznak. A politikus lépése nagy megrökönyödést keltett, tekintve, hogy ő maga is 152 kilót nyom. Saját bevallása szerint az ő kinézete ékes bizonyítéka annak, hogy hova vezetnek a helytelen táplálkozási szokások - írja a Telegraph című brit napilap.

Az intézkedés a McDonald's-ot érintené a leghátrányosabban, hiszen mára a márka egyik védjegyévé vált a hamburger és sültkrumpli mellé adott műanyag játékot adó Happy Meal menü. A gyorsétterem szerint az intézkedés nem oldja meg a gyerekkori elhízás problémáját. "Különböző lehetőségeket kínálunk a vásárlóinknak, és bízunk benne, hogy a családjuk számára megfelelő döntést hoznak. A politikusoknak is ezt kéne tenniük" - fogalmazott a gyorsétteremlánc szóvivője.

Egy, a New York-i éttermeket tömörítő szövetség azon a véleményen van, hogy a törvényjavaslat elveszi a szülőktől a választás lehetőségét, miközben az éttermek már így is egyre nehezebben birkóznak meg a növekvő szabályozással.

Tavaly novemberben San Fransisco-i politikusok már elfogdtak egy hasonló törvényt, igaz az abban szerepelő ételekre százzal több kalóriát és 40 grammal több nátriumot engedélyeztek