Zsebre tett egy tollat a cseh elnök Chilében

Vágólapra másolva!
Sajtótájékoztató közben zsebre tett egy tollat a cseh elnök Chilében. Václav Klaus végig mosolyog, miközben láthatóan nem gondolja, hogy bárkinek is feltűnt, hogy eltette a tollat. A
Vágólapra másolva!

Pillanatok alatt rendkívül népszerű lett egy videó az interneten, amelyen a cseh elnök zsebre tesz egy tollat, amikor chilei kollégájával tartott sajtóértekezletet a dél-amerikai országban.

A YouTube videómegosztóra felkerült a cseh közszolgálati televízió híradása, amelyen jól látszik, hogy Vaclav Klaus először kezébe veszi, nézegeti, majd mosolyogva zakója zsebébe teszi a tollat. A videó az államfő vasárnapi sajtótájékoztatóján készült és még aznap bemutatta. A képek később felkerültek az internetre, ahol kedd délutánig csaknem 570 ezren nézték meg.

A videón az is látható, hogy Klaus pár másodperccel később átteszi a másik zsebébe a tollat. A bejátszás végén a cseh elnök kedélyesen begombolja a zakóját, és tovább mosolyog.

A történtekkel kapcsolatban a Novinky.cz cseh hírportál megkereste a 69 éves államfő hivatalát, ahonnan azt a tájékoztatást kapták, hogy "megszokott dolog elvinni a tollat egy eseményről". A hivatal azt is hangsúlyozta, hogy nem aranyból készült az írószer, hanem egy egyszerű golyóstoll volt.

A csehek közül többen azonban aggódnak amiatt, hogy az államfőnek nem áll rendelkezésére elegendő írószer, ezért a videóklip hatására Facebook-oldalt hoztak létre, amelynek tagjai gyűjtést szerveznek, hogy minél több tollat küldhessenek Václav Klausnak.