Három feltétellel távozna Kadhafi

katonai parádéval fogadta Kadhafi az Afrikai Unió küldöttségét
Vágólapra másolva!
Arab lázadó források szerint Kadhafi három feltételt támasztott a távozásához: sértetlenséget, kormányzati pozíciót és a választásokig fia vezetését kérte távozásának fejében.
Vágólapra másolva!

Egy arab lap forrása szerint Moammer Kadhafi három feltétellel hajlandó lenne távozni a hatalomból - írta a Voice of Russia.

A líbiai diktátor első feltételként szabta, hogy az új vezető megválasztásáig fia, Szaif al-Iszlám kövesse őt a hatalomban.

Kadhafi második feltétele az lenne, hogy lehetősége legyen az országban maradni egy tekintélyes pozícióban az új kormányban.

A harmadik feltétel szerint teljes védelem és sérthetetlenség járna Kadhafinak és családjának. Az arab lap szerint ezeket a feltételeket kapták meg a lázadók, akiket biztosítottak arról, hogy politikai megoldást keres Kadhafi.

A Voice of Russia szerint azonban ellentmondásos hírek érkeznek a megoldáskeresésről. Egyes lázadó források arról számoltak be, hogy készek a kompromisszumra Kadhafival az ország demokratikus előmenetele érdekében. Mások szerint viszont a kormánnyal való tárgyalásnak éppen Kadhafi távozása a feltétele.