Brit és francia tisztek képzik ki a líbiai lázadókat

Vágólapra másolva!
Körülbelül tíz-tíz brit és francia tiszt megy Líbiába, hogy logisztikát és felderítést tanítson a lázadók erőinek a Moammer Kadhafi képzett katonáival szembeni harchoz. Közben civil szervezetek a taposóaknák telepítése miatt kritizálták a lázadókat.
Vágólapra másolva!

Nagy-Britannia és Franciaország katonai tanácsadókat küld a líbiai lázadók segítségére - írta a BBC brit közszolgálati médium. A tanácsadók feladata, hogy felkészítsék a lázadókat Moammer Kadhafi képzett hadserege ellen.

A BBC értesülése szerint körülbelül tíz-tíz brit és francia tiszt megy logisztikai és felderítői feladatok oktatására a lázadók fővárosába, Bengáziba. A brit külügyminiszter, William Hague szerint ez a megoldás megfelel annak a feltételnek, hogy megszálló sereg nem lép Líbia földjére.

Közben nemzetközi emberi jogi szervezetek amiatt kritizálták a lázadókat, hogy taposóaknákat telepítettek, amiről a BBC videóanyagot is forgatott. A Human Rights Watch szervezet szerint annak ellenére telepítik az aknákat, hogy a lázadók ígéretet tettek a civilekre is veszélyes fegyver mellőzésére.