Líbiába akart téríteni egy olasz gépet egy kazah férfi

Vágólapra másolva!
Az Alitalia Párizsból Rómába tartó járatát akarta a líbiai fővárosba téríteni egy kazah férfi vasárnap este. A 48 éves férfit a gép személyzete és az utasok tették áratalmatlanná - adta hírül a BBC brit közszolgálati médium.
Vágólapra másolva!

Egy késsel akarta eltéríteni az Alitalia olasz légitársaság egyik gépét egy kazah férfi. A járat Párizsból Rómába tartott 131 emberrel a fedélzetén, amikor a 48 éves férfi kést szorított egy légikisasszony nyakához, és azt követelte, hogy forduljanak Tripoli felé - közölte a BBC brit közszolgálati médium.

A kazah gépeltérítőt a többi utaskísérő és az utasok ártalmatlanná tették, és egy, a fedélzeten tartózkodó orvos nyugtatót adott be neki. A gépeltérítő könnyebben megsérült, másnak nem esett baja. Egyelőre nem tudni, hogy a férfi miért akarta eltéríteni a gépet. A gép végül rendben landolt az olasz főváros repülőterén, ahol őrizetbe vették a gépeltérítőt, az olasz rendőrség tájékoztatása szerint Velerij Tolmacsevnek hívják. Hírek szerint a férfi tagja volt az Unesco kazah küldöttségének.