Meghalt egy ágyúból kilőtt brit kaszkadőr

Vágólapra másolva!
Életét vesztette egy brit kaszkadőr, akit élő ágyúgolyóként lőttek ki egy cirkuszi előadáson. A férfit nem tartotta meg a biztonsági háló.
Vágólapra másolva!

Ágyúgolyóként repülő kaszkadőr halt meg a biztonsági háló rossz rögzítése miatt Nagy-Britanniában. A 23 éves férfi a kórházban vesztette életét, miután hétfő délután egy húsz éve sikerrel futó előadás, a Scott May Show közben balesetet szenvedett - írja a Guardian című brit napilap online kiadása. A helyi rendőrség szerint a férfi balesetét az okozta, hogy a biztonsági háló nem tartotta meg.

A Scott May honlapján megjelent közlemény szerint a látványosság szervezője elnézést kér, de előre nem látott körülmények miatt minden további előadást töröltek. Az előadás 1991 óta turnézik szerte az Egyesült Királyságban, pirotechnikai, motorbiciklis, és egyéb mutatványokkal. "Az elmúlt húsz évben százszázalékos biztonsággal élvezhették a műsorokat" - olvasható a cég honlapján.

Az emberek kilövésére alkalmas ágyút szabványméretű, 7,5 tonnás teherautó hátuljára építik. Az előadóművész felmászik a létrán, és lecsúszik a sötét és mély hordó aljába. A cég honlapja arról ír, nagyon sok tapasztalt előadóművész nem tud megbírkózni a bezártság érzésével, akik mégis, azoknak pedig sok bátorságra és merészségre van szükségük. Ha elhelyezkedtek, jelzik a segédeknek, hogy készen állnak a kilövésre, majd felkészülnek a robbanásra.