A Fehér Ház nyilvánosságra hozta Obama születési anyakönyvi kivonatát

Vágólapra másolva!
Barack Obama amerikai elnök közzétette az eredeti születési anyakönyvi kivonatát, hogy véget vessen azoknak a pletykáknak, amelyek szerint nem az Egyesült Államokban született - közölte a CNN amerikai hírtelevízió.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt időszakban többen, köztük Donald Trump üzletember is kétségbe vonta, hogy Barack Obama elnök az Egyesült Államokban született. A Fehér Ház most véget vetett a találgatásoknak azzal, hogy szerdán nyilvánosságra hozta az elnök születési anyakönyvi kivonatának másolatát.

Az elnök a CNN amerikai hírtelevíziónak azt mondta, hogy "nincs időnk ilyen butaságokra, sokkal fontosabb dolgunk van". A dokumentumból kiderül, hogy Obama édesanyja 18, édesapja 25 éves volt, amikor a fiuk világra jött. Obama a Hawaiihoz tartozó Oahu szigetén született 1961. augusztus 4-én, nem sokkal este fél nyolc előtt.

Forrás: White House
Obama születési anyakönyvi kivonata

Obama a 2008-as választási kampányban már közzétett egy rövid kivonatot, amelyet a hawaii hatóságok bocsátottak ki, miután akkor is olyan hírek terjedtek el, hogy nem az Egyesült Államokban született.

A dokumentum közzététele azért is fontos, mert az amerikai törvények szerint csak az lehet az Egyesült Államok elnöke, aki ott született.