A Grand Canyonba ugratott autójával egy pórul járt turista

Vágólapra másolva!
Véletlenül áthajtott az amerikai Grand Canyon peremén egy turista, aki kocsijával 61 métert zuhant egy sziklákról. A fiatalember, aki a zuhanás után önerőből mászott ki a kanyonból, azért élte túl a balesetet, mert kocsija egy újabb szakadék előtt fennakadt egy fán.
Vágólapra másolva!

Hatvanegy méteres zuhanást élt túl egy amerikai fiatal, aki az arizonai Grand Canyon Nemzeti Parkban kocsijával együtt szakadékba zuhant hétfőn. A férfi állítása szerint véletlenül áthajtott a kanyon peremén, de a zuhanás után sikeresen visszamászott - írja a BBC.

A mintegy 1500 méter mély Grand Canyon az USA egyik legnépszerűbb turistacélpontja, déli peremén kiépített szolgáltatóközpontok és hatalmas parkolók várják az autóval érkező turisták ezreit. A kanyon peremén ingyenes buszok szállítják a látogatókat, de egy autóval járható, hosszú panorámaút is végigvezet a nemzeti park központjától az egyik legszebb kilátóhelynek számító Desert View kilátóhoz. A kanyonban évente több tucat ember szenved súlyos, néha halálos balesetet, de jellemzően nem autóban, hanem a kanyon belsejében, ahol a keskeny ösvényeken az emberek megcsúsznak, vagy a melegtől kiszáradnak és kimerülnek.

A balesetet szenvedő 21 éves férfi azt mondta a parkőröknek, hogy a zuhanás után önerőből szabadította ki magát a kocsiból, majd egyedül jutott vissza az útra, ahol segítséget kért a járókelőktől. A baleset helyi idő szerint este 8 előtt történt, a parkőrök a férfi autóját később megtalálták a kanyon pereme alatt 61 méterrel, ahol a kocsi fennakadt egy fán. A hatóságok szerint alig 3 méterre a kocsi előtt újabb mély szakadék kezdődött, ezért a férfinak nagy szerencséje volt, hogy a fa megfogta az autót.

A baleset után a sofőr sebeit ellátták a parkban, a hatóságok szerint a férfi nem szerzett életveszélyes sérüléseket. A nemzeti park vizsgálatot indított, hogy kiderítse, hogyan történhetett a baleset, és tervet készít a szakadékba zuhant kocsi eltávolítására - közölték szerdán.