Senki nem verte meg Malina Hedviget az új szakvélemény szerint

Vágólapra másolva!
Az új orvos szakértői véleményt hivatalosan még nem hozták nyilvánosságra, az Aktuálne.sk szlovák hírportál azonban úgy tudja, tartalma még terhelőbb a lányra nézve, mint az előző. A jelentés szerint Malina Hedviget senki sem verte meg, sérülései korábban keletkeztek.
Vágólapra másolva!

Elkészült a 2006 augusztusában Nyitrán megvert magyar lány, Malina Hedvig ügyében az új orvos szakértői jelentés. Tartalmát hivatalosan még nem hozták nyilvánosságra, a szlovák sajtó azonban úgy tudja: az újraírt szakvélemény a lányra nézve még terhelőbb, mint az előző. Az Aktuálne.sk hírportál azt írja, a Komensky Egyetem Orvostudományi Karának dékánja által készített jelentés szerint a diáklányt nem verték meg, sérülései korábban keletkeztek. Dobroslav Trnka volt főügyész korábban azt mondta, az orvos szakértői jelentésen múlik, hogy ejtik-e a hamis tanúzás vádját, vagy bíróság elé állítják Malina Hedviget.

A főügyészség 2009 novemberében kérte Peter Labas dékántól eredeti jelentése kiegészítését, mert az abban feltüntetett konzultánsok egy része elhatárolódott a dolgozattól. Malina Hedvig ügyvédje a főügyészségnek írt levelében sorolta fel a szakvélemény elleni kifogásait, de a főügyészség nem indított eljárást a szakvélemény meghamisítása miatt, csak az átdolgozását kérte Labastól.

"Bár a nyitrai orvosok szerint Malina Hedviget egyértelműen megverték, az orvosi kar dékánja mégis arra a következtetésre jutott, hogy zúzódásai régebbi eredetűek voltak, és az ajkát maga harapta meg" - olvasható a pozsonyi Új Szóban. Az újság szerint a dékán a főügyészség kifejezett utasítása ellenére ezúttal sem vette figyelembe a Hedviget kezelő pszichiáterek véleményét.

Malina Hedviget 2006. augusztus 25-én verték meg Nyitrán, állítása szerint azért, mert magyarul beszélt az utcán. Robert Fico volt szlovák miniszterelnök szerint a Malina Hedvig-ügy kísérlet volt kormánya lejáratására, illetve a hangulatkeltésre. Robert Kalinák volt belügyminiszter azt állította: az eset nem történt meg, illetve másképpen zajlott le, mint azt a lány állította.