Mind a huszonhét utas meghalt a tengerbe zuhant indonéz utasszállítón

Vágólapra másolva!
Minden utasa életét vesztette annak az indonéz utasszállító repülőgépnek, amely a tengerbe zuhant Pápua Új-Guinea közelében szombaton. Az indonéz közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint a repülő a kifutópályától ötszáz méterre csapódott a vízbe.
Vágólapra másolva!

Huszonhét emberrel a fedélzetén a tengerbe zuhant egy indonéz utasszállító repülőgép szombaton, a helyi parti őrség tájékoztatása szerint mind a huszonhét utas életét vesztette - írja a Yahoo hírportál.

Az indonéz közlekedési minisztérium tájékoztatása szerint a repülő Pápua Új-Guinea közelében, a kifutópályától ötszáz méterre, leszállás közben zuhant a vízbe. A közlekedési minisztérium szóvivője szerint a balesetkor vihar volt, és rosszak voltak a látási viszonyok. A repülőn huszonegy utas, köztük három gyerek, és a személyzet hat tagja utazott.

Forrás: EPABekti Sumarto
A repülőn huszonegy utas, köztük három gyerek, és a személyzet hat tagja utazott

A repülő a Kaimana tartománybeli Sorong városából tartott Pápua Új-Guinea keleti szigete felé. A légi közlekedés a legfontosabb utazási forma a nagy kiterjedésű indonéz szigetvilágban, mégis gyakoriak a légi balesetek.