Obama kitüntette a Bin Ladent likvidáló katonákat

Vágólapra másolva!
A nemzet történetek legnagyszerűbb hírszerzési és katonai műveletének nevezte Barack Obama Oszama bin Laden megölését, amikor kitüntette az akcióban részt vevő katonákat. Obama szerint ezzel levágták az al-Kaida fejét.
Vágólapra másolva!

Barack Obama amerikai elnök pénteken a Kentucky állambeli Fort Campbell katonai bázison kitüntette az Oszama bin Laden megölésében részt vett kommandó minden tagját. "Ez jól végezett munka volt" - mondta az elnök a zárt körben megtartott találkozó után megtartott televíziós beszédében.

Obama az al-Kaida terrorszervezetről azt mondta, hogy bin Laden megölésével "levágtuk a fejüket és véglegesen le fogjuk győzni őket". Az elnök szerint az akció sikere azt jelzi, hogy az amerikai stratégia működik, bin Laden megölését pedig a "nemzet történetének egyik legnagyszerűbb hírszerzési és katonai műveletének" nevezte.

A kommandósokat Obama az Elnöki Egység Idézésben, a legmagasabb, katonai alakulatnak adható amerikai elismerésben részesítette. Joe Biden alelnök az ünnepségen azt mondta, hogy az egység tagjai névtelenek voltak és azok is maradnak. Oszama bin Laden haláláról készült összes cikkünket itt olvashatja.