Ötven napig várta férjét a sivatagban egy kanadai nő

Vágólapra másolva!
Naponta mindössze egyetlen cukorkát evett az a kanadai nő, aki közel ötven napot töltött férjére várva a nevadai sivatagban. A házaspár Las Vegasba indult, ám autójuk lerobbant, a férj pedig gyalog indult segítségért: azóta sem találják.
Vágólapra másolva!

Hét hét után találtak rá a nevadai sivatagban arra a kanadai nőre, aki férjével együtt indult még március közepén Las Vegasba, autójuk azonban lerobbant. Férje gyalog indult el segítségért, a nőt pedig egyedül hagyta az autónál - írja a CNN amerikai televíziós csatorna online oldala. Az asszony 49 napot töltött a sivatagban, naponta egy darab cukorkát evett.

Az 56 éves nőt pénteken találták meg vadászok. "Sem a család, sem a nyomozók nem gondolták, hogy hét hét után élve találjuk meg akár egyiküket is" - mondta a helyi rendőrség vezetője. Az azonnal kórházba szállított nő orvosa szerint nehéz megmagyarázni, miként lehetséges, hogy állapota a történtek dacára is kielégítő. "Egy ember optimális táplálkozással sokáig húzhatja ilyen körülmények között, ebben az esetben azonban csodáról beszélhetünk" - fogalmazott dr. James Westberry. A férfi keresését folytatják, ám a keresést az időjárás is nehezíti.