Potencianövelőt is tartott házipatikájában Bin Laden

Vágólapra másolva!
A gyógynövényekből készült orvosságokban bízott Oszama bin Laden. Az al-Kaida múlt héten kivégzett vezérének pakisztáni rejtekhelyén talált házipatika alapján magas volt a vérnyomása, idegproblémái és feltehetőleg potenciazavarai voltak.
Vágólapra másolva!

Gyógynövényekből készült potencianövelőt szedett pakisztáni tartózkodása alatt Oszama bin Laden - írja az NBC News alapján a brit Daily Mail online kiadása. A magas, vékony testalkatú terroristavezér egészségi állapota az elmúlt néhány évben találgatások tárgyát képezte: hírszerzési körök szerint Bin Ladennek vese dialízisre is kellett járnia. Pakisztáni lakásán talált házipatikájából azonban az derül ki, hogy az 54 éves al-Kaida vezér nem volt rossz állapotban.

A rejtekhelyén talált gyógyszerek azt mutatják, szerette a gyógynövényből készült termékeket, és egyik orvosság sem vall arra, hogy hosszan tartó, krónikus betegségben szenvedett volna. Többek között magas vérnyomásra, fekélyre és idegi panaszokra alkalmazható gyógyszereket találtak, és egy szirupot, amit az impotencia egyik természetes gyógyszereként is használnak. "Nem tudjuk, hogy az ott lakók közül ki, melyik szert használta" - mondta Cynthia Reilly gyógyszerész. Bin Laden fiatalabb özvegye, a 29 éves Amal azt mondta a pakisztáni nyomozóknak, hogy férje "nem volt gyenge, és hitt a saját gyógyszereiben".