Obama meggyilkolását tervezte Oszama bin Laden

Vágólapra másolva!
A május elején likvidált al-Kaida-vezér után maradt dokumentumokat vizsgáló amerikai nyomozók az elmúlt tíz napban többet tudtak meg Oszama bin Ladenről és terrorszervezetéről, mint az elmúlt tíz évben. A pakisztáni búvóhelyén talált adatok szerint bin Laden Barack Obama amerikai elnök megölését és a 2012-es elnökválasztás megzavarását tervezte.  
Vágólapra másolva!

Az amerikai biztonsági szolgálatok egymillió oldalnyi dokumentumot vizsgálnak, amelyeket Oszama bin Laden pakisztáni rejtekhelyén találtak. A nyomozók közölték, hogy az elmúlt tíz napban többet tudtak meg az al-Kaida volt vezetőjéről, mint az elmúlt tíz évben. Többek között arra is találtak bizonyítékot, hogy bin Laden kereste a módját, hogyan ölhette volna meg Barack Obama amerikai elnököt - írja internetes oldalán az ABC News amerikai hírtelevízió.

Az amerikai televíziót tájékoztató források szerint bin Laden a kézírásos feljegyzéseiben arra szólította fel híveit, hogy gyilkolják meg Obamát és hogy zavarják meg a 2012-es elnökválasztást. A bin Ladenről a rejtekhelyén készült videofelvételek tanúsága szerint a terroristavezér mindig gyorsan csatornát váltott, amikor Obama jelent meg a képernyőn.


Míg Pakisztánban nyolcvan halálos áldozatot követelő kettős merényletet követtek el a tálibok, Oszama bin Laden meggyilkolásának bosszújaként, Barack Obama amerikai elnök elismerte, hogy egy másik al-Kaida-csoport megfenyegette a Kenyában élő nagyanyját. A 88 éves Sarah Obama az al-Kaida kelet-afrikai csoportjától, a Sabaabtól kapott halálos fenyegetéseket, de az idős asszony nem foglalkozik ezekkel.

Sarah Obama az ABC hírtelevíziónak úgy nyilatkozott, hogy az élete egyáltalán nem változott meg bin Laden likvidálása után és a mozgásában sem korlátozták. Kenyai rendőrségi források szerint ugyanakkor Sarah Obama házát, a Sabaab fenyegetése miatt folyamatos és megerősített megfigyelés alatt tartják. Barack Obama egy miami tévécsatornának kijelentette, hogy az amerikai biztonsági szervek komolyan veszik a fenyegetéseket.

A Sabaab egyik vezetője, a 27 éves, Alabamában született Omar Hammami (akit a szervezeten belül Abu Manszúr al-Amrikinek szólítanak), a héten közzétett üzenetében megfenyegette az amerikai elnököt. "Ma emlékeztetjük Obamát és a többi haverját, hogy rossz háborúba kezdtek" - mondta Hammami.