Letartóztattak két magyar bankautomata-fosztogatót Kenyában

Vágólapra másolva!
Két magyar tizenhét bankkártyával, összesen körülbelül 300 ezer forintnak megfelelő kenyai shillinget vett fel jogtalanul kenyai bankautomatákból. A rendőrség letartóztatta őket.
Vágólapra másolva!

A mombasai rendőrség letartóztatott két magyar állampolgárt, akik a feltételezések szerint egy globális bankautomata-fosztogató banda tagjai - írja egy, Afrika híreivel foglalkozó weboldal. A két magyart még szombaton tartóztatta le a kenyai főváros rendőrsége, amikor éppen pénzt próbáltak meg levenni egy kenyai bank automatájából.

A két magyar a kenyai hatóságok tájékoztatása szerint április 12-én turistavízummal érkezett az országba, de gyanús viselkedésük miatt a rendőrség figyelni kezdte őket. Tizenhét különböző - feltehetőleg lopott - bankkártyával több mint 100 ezer kenyai shillinget (körülbelül 300 ezer forintot) vettek fel jogtalanul elfogásukig.

Az év korábbi szakaszában a kenyai hatóságok egy orosz férfit is elkaptak, aki 107 lopott bankkártyával 140 ezer kenyai shillinget vett fel jogtalanul. Az utóbbi években több külföldit is letartóztattak Kenyában hasonló bűncselekmények miatt.