Megerősítették az állítólag megfenyegetett szlovák belügyminiszter védelmét

Vágólapra másolva!
Egy pozsonyi bulvárlap szerint életveszélyesen megfenyegették a szlovák belügyminisztert. A Daniel Lipsic védelmének megerősítéséről szóló híreket megerősítette a szlovák belügyminisztérium szóvivője is, aki kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy valóban megfenyegették-e Lipsicet.
Vágólapra másolva!

Állítólag életveszélyesen megfenyegették Daniel Lipsic szlovák belügyminisztert, ezért megerősítették személyes védelmét - vált ismertté pénteken Pozsonyban.

"A belügyminiszter védelmének megerősítéséről a legfőbb politikusokat és a diplomáciai képviseleteket őrző hivatal döntött" - közölte Grendel Gábor, a tárcavezető szóvivője újságírói érdeklődésre. Arra a kérdésre, mi az oka a miniszter szigorúbb őrzésének, Grendel így válaszolt: "Az intézkedések mindig összhangban vannak az időszerű biztonsági helyzettel." Részletekbe nem akart bocsátkozni.

A szlovák belügyminisztert ért fenyegetésről első ízben a Novy Cas című pozsonyi bulvárlap írt pénteki kiadásában. A lap szerint a miniszternek általában két személyes testőre van. Csütörtök óta azonban az őrök száma megnőtt, s biztonsági intézkedések előzik meg Lipsic minden útját is.

A magyar nyelvű szlovákiai Új Szó című napilap bővebben idézi a Novy Cas információit, amelyek szerint a tárcavezetőt normális körülmények közepette két testőr kíséri, akik a szolgálati kocsijában is vele utaznak, sőt, futni is járnak vele. Csütörtökön reggel előbb két egyenruhás rendőr, majd két civil ruhás biztonsági jelent meg a miniszter háza előtt. Egyikük bement az épületbe, a másik pedig az utcát ellenőrizte, és várta a szolgálati limuzint. Végül két teljesen egyforma Audi Q7-es jelent meg, Lipsic pedig beszállt az egyikbe.