Szombatra hirdetett világvégét egy amerikai vallásrádió elnöke

Vágólapra másolva!
Egy kalifornia keresztény mozgalom vezetője szerint szombaton lesz a világvége, amit mindösszesen 200 millió ember él majd túl. Talán az egyre gyakoribb katasztrófa-jóslatok miatt is, ateista csoportok kisállat-megőrzést vállaltak vasárnapra.
Vágólapra másolva!

Szombaton vége lesz a világnak - jósolja egy amerikai keresztény mozgalom. A jóslat Harold Campingtől származik, aki 89 éves és egy kaliforniai vallásrádió elnöke.

Az idős férfi számítások révén jutott arra, hogy 2011. május 21-én eljön a végítélet. Az özönvíz évét vette alapul - az időszámítás előtti 4990. esztendőt, továbbá, a jóslatot, hogy hét nap alatt elpusztul a világ. Camping mértékegysége szerint egy nap ezer évnek tűnik, így aztán a mínusz 4990-hez hozzáadott 7001-et és 2011 jött ki. A nap pontos kiszámításához a bibliai időben használatos naptárat vette alapul, erről itt olvashat bővebben angolul. Camping, akinek rádiója 48 országba sugároz jóslata szerint mindössze 200 millió ember menekül meg.

Vannak természetesen olyanok, akik cinizmussal fordultak a jóslat felé. Az Egyesült Államok 26 tagállamban is ítéletnap utánra szóló ölebmegőrzési akcióba kezdtek. Ha bekövetkezne a szombati világvége, akkor ateista csoportok, mivel hitetlenségük miatt mindenképpen a földön rekednek, kisállatmegörzést vállaltak. Csaknem 300 szerződést kötöttek velük a szombati végre számítók. Egy állat megőrzésének a díja 135 dollár, ha valakinek több állata van, akkor a további példányokért már csak 20-20 dollárt kell fizetnie.

A szerződés szerint 10 esztendőre vállalták az egyes állatok megőrzését, az indoklás szerint azért, mert ha mégsem érne véget a világ szombaton, akkor a maja naptár szerint jövő decemberben fog.

Az utóbbi időben megszaporodtak a katasztrófa-jóslatok. A vallásos számmisztika helyett az égitestek állásán alapuló kalkulációk szerint május 11-én, múlt hét szerdán Rómának kellett volna porba dőlnie Tajvannal együtt. A kataklizmák elmaradtak, az örök város áll, és Tajvanon sem pusztított szökőár.